Yksityisyys

Tietosuojaseloste ja saavutettavuusseloste

 

Rekisterinpitäjä ja käsittelijä

Normaali.fi sivustoa käyttää usea suomalainen yhteisö, joista kukin toimii rekisterinpitäjinä alueelle varatussa palvelun osassa. Rekisterinpitäjä mainitaan sivuilla, joilla tiedonkeruuta tehdään ja se on joku seuraavista:

  • Kainuun hyvinvointialue
  • Kymenlaakson hyvinvointialue
  • Päijät-Hämeen hyvinvointialue
  • Pohjanmaan hyvinvointialue
  • Puolangan kunta
  • Sulkavan kunta
  • Sysmän kunta

 
Henkilötietojen käsittelijänä toimii Zoturi Oy 3019051-1.

Seuraavissa osiossa henkilötietoja ei kerätä:

  • Lapin hyvinvointialue
  • Satakunnan hyvinvointialue

 

Käsiteltävät tiedot ja käsittelyn peruste

Henkilötietojen käsittelyn perusteena on rekisterinpitäjän lakisääteinen velvollisuus sosiaalihuoltolain toisen luvun 6§ mukaisesta neuvonnasta ja ohjauksesta. Sivustolla voi olla mahdollisuus chat-keskusteluun. Käytämme sivustollamme teknisiä evästeitä, jotta palvelua voidaan tarjota. Keräämme anonyymiä analytiikkaa. Tämä tarkoittaa, että IP-osoitettasi ei tallenneta.
 

Tietojen jakaminen

Ilman sinun lupaasi emme anna tietoja kenellekään pois lukien seuraavat:
Chat-vastaajat. Näytämme chat-vastaajalle välittömästi kirjoittamasi chat-keskustelun sekä IP-osoitteen.
Viranomaiset. Voimme antaa tietoja sinusta viranomaisille, mikäli viranomaiset sitä pyytävät ja viranomaisilla on oikeus saada tietoja lain perusteella.
Palvelutarjoajat. Käytämme palvelun tuottamiseen alihankkijoita ja välitämme tietoja näille tahoille. Alihankkijoita koskevat samat tietosuojasäännöt kuin omaa toimintaamme.
 

Tietojen suojaaminen, -säilytys ja siirto

Käytämme tarvittavia turvatoimia suojataksemme henkilötietojasi joutumasta vääriin käsiin ja estääksemme niiden muuttamisen ja hävittämisen. Huolehdimme tietojesi  suojaamisesta kaikissa käsittelyn vaiheissa alkaen tietojen keräämisestä ja päättyen tietojen tuhoamiseen. Käsittelyn turvallisuus takaa esimerkiksi kyvyn taata järjestelmien ja palveluiden jatkuva luottamuksellisuus, eheys, käytettävyys ja vikasietoisuus sekä kykyä palauttaa tietojen saatavuus ja pääsy tietoihin nopeasti fyysisen tai teknisen vian sattuessa. Henkilötietojen käsittely tapahtuu salattujen yhteyksien kautta ja tiedot tallennetaan tietokantaan, joka on suojattu käyttöoikeuksin ja palomuurilla. Tiedot tallennetaan ETA-alueella oleville palvelimille. Tallennamme henkilötietoja korkeintaan puoleksi vuodeksi ja poistamme ne automaattisesti ilman erillistä ilmoitusta. Chat-keskustelut poistetaan samana päivänä.

Huomio, että mikään verkkosivusto, Internet yhteys tai palvelin ei ole täysin turvallinen, joten kaikesta työstämme tietoturvan ja tietosuojan eteen, emme voi taata, että palvelunestoa, luvatonta pääsyä, hakkerointia tai tiedon vuotoa ei koskaan tapahtuisi.
 

Muutokset yksityisyyskäytännöissä

Voimme muuttaa yksityisyyskäytäntöjämme julkaisemalla uuden version verkkosivustollamme, joten ole hyvä ja tarkista ne säännöllisesti.  
 

Valintojen teko ja yhteydenotto

Jos haluat poistaa, nähdä, tehdä muutoksia, siirtää järjestelmästä toiseen, vastustaa tietojen käsittelyä, vastustaa automaattistapäätöksen tekoa tiedoista, jotka olemme keränneet sinusta, voit lähettää pyynnön henkilötietojen käsittelijälle osoitteeseen: yksityisyys@zoturi.com tai postitse Zoturi Oy, Alangontie 17, 90540 Oulu. Muokkaamme tai poistamme tietoja vain rekisterinpitäjän päätöksellä ja tätä varten sinun tulee lähettää allekirjoitettu tietojen pyyntö edellä olevaan osoitteeseen. Sinulla on oikeus valittaa tietojesi käsittelystä tietosuojavaltuutetulle.

Jos sinulla on asiaa yksityisyyskäytäntöihimme liittyen, voit olla yhteydessä meihin edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen tai postiosoitteeseen. Kysymyksiin vastaa Zoturi Oy:n tietosuojavastaava Janne Vepsäläinen.
 

Saavutettavuusseloste

Tämä on digipalvelulain 306/2019 9§ mukainen saavutettavuusseloste, joka koskee Zoturi Oy:n palvelua https://normaali.fi. Palvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Verkkosivusto ei ole kaikilta osin vaatimusten mukainen johtuen ei lainsäädännön piiriin kuuluvasta sisällöstä. Sivustolla on verkkosisältöä, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019 arkistoitu tai julkaistu ennen 23.9.2020. Lisäksi syynä on kohtuuton rasite, koska sivustolle tuotetaan suuri määrä videota. Johtuen videontuotannon syklistä, sivustolla voi olla väliaikaisesti videoita ilman tekstivasteita. Sisältö saatavissa vaihtoehtoisella tavalla pyytämällä sitä helpdesk@zoturi.com sähköpostiosoitteesta. Emme vastaa sivustolla tapahtuvan ohjeistuksen käyttämisestä tai käyttämättä jättämisestä. Osa sivustolla tai sen markkinoinnnissa käytetystä sisällöstä on dramatisoitu.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille sähköpostilla osoitteeseen helpdesk@zoturi.com ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään: Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö, www.saavutettavuusvaatimukset.fi, saavutettavuus(at)avi.fi, puhelinnumero vaihde 0295 016 000.

YksityisyysSaavutettavuusAmmattilainen