Tietosuojaseloste     Venäjäksi

Tässä henkilötietojen käsittelyä koskevassa selosteessa kerromme, miten käsittelemme henkilötietojasi. Tietosuojaselostetta sovelletaan tilanteissa, joissa vieraillaan Onks tää normaalia? -palvelun verkkosivuilla. Läpinäkyvyydenhengessä rohkaisemme sinua lukemaan yksityisyyskäytännöistämme.

 

 

Rekisterinpitäjä ja käsittelijä

Onks tää normaalia? -palvelua käyttää usea suomalainen kunta ja kuntayhtymä, jotka toimivat rekisterinpitäjinä alueelle varatussa palvelun osassa. Rekisterinpitäjä mainitaan kaikilla sivuilla, joilla tiedonkeruuta tehdään ja se on joku seuraavista:

  • Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
  • Itä-Savon sairaanhoitopiiri (Sosteri)
  • Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Kainuun sote)
  • Keravan kaupunki
  • Kouvolan kaupunki
  • Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Siun sote)
  • Vantaan kaupunki
  • Varkauden kaupunki

Henkilötietojen käsittelijänä toimii Zoturi Oy 2751036-9 yksityisyys@zoturi.com.

 

 

Mitä tietoja keräämme, miten ja miksi

Tietoa jonka annat meille suoraan. Voit tilata palvelussa itsellesi tekstiviestimuistutuksen chatin alkamisajankohdasta syöttämällä palveluun matkapuhelinnumerosi. Tekstiviestimuistutuksen käyttö on kielletty alle 16 -vuotialle. Tekstiviestimuistutus lähtee samaan aikaan ja on saman sisältöinen kaikille rekisterinpitäjän verkkosivuston vierailijoille, jotka ovat muistutuksen tilanneet.

Matkapuhelinnumerosi käsittelyn perusteena on oikeutettu etu, koska rekisterinpitäjä toteuttaa palvelulla lakisääteistä velvollisuuttaan emmekä voi toimittaa tilaamaasi tekstiviestimuistutusta matkapuhelimeesi ilman matkapuhelinnumerosi käsittelyä. Käytämme tekstiviestimuistutuksen lähettämiseen palvelimia, jotka sijaitsevat ETA-alueen ulkopuolella ja joiden luotettavuuden olemme varmistaneet Privacy Shield tai EU mallilausekkeella. Kerätyillä henkilötiedoilla ei ole ihmisvastaanottajaa vaan niiden käsittely keräämisestä poistoon on automaattinen. Tallennamme henkilötietoja korkeintaan puoleksi vuodeksi ja poistamme ne automaattisesti ilman erillistä ilmoitusta. Tekstiviestimuistutuksen tilaaminen ei ole välttämätöntä vaan voit käyttää palvelua täysimääräisesti ilman muistutuksen tilaamistakin.

Osassa rekisterinpitäjien palvelua voit tehdä yhteydenottopyynnön sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaiselle. Yhteystietojesi käsittelyn perusteena on tällöin oikeutettu etu, koska rekisterinpitäjä toteuttaa palvelulla lakisääteistä velvollisuuttaan eikä yhteydenoton tekeminen onnistu ilman kerättyjä henkilötietoja. Käytämme yhteydenottopyynnön välittämiseen palvelimia, jotka sijaitsevat ETA-alueen ulkopuolella ja joiden luotettavuuden olemme varmistaneet Privacy Shield tai EU mallilausekkeella. Yhteydenottopyynnöt käsittelee sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilainen. Tallennamme henkilötietoja korkeintaan puoleksi vuodeksi ja poistamme ne automaattisesti ilman erillistä ilmoitusta. Palvelun käyttäminen ei edellytä henkilötietoja sisältävän yhteydenottopyynnön tekemistä vaan voit ottaa yhteyttä palveluntarjoajaan myös anonyymisti chatissä.

Tietoja, joita keräämme automaattisesti. Keräämme automaattisesti tietoja käyttämästäsi laitteesta, selaimesta ja selailusta Google Analytics työkalulla. IP osoite anonymisoidaan ennen Google Analytics käsittelyä. Tiedonkeruun oikeusperustana on oikeutettu etu, koska rekisterinpitäjä toteuttaa palvelulla lakisääteistä velvollisuuttaan ja tietojen keruu auttaa kehittämään palvelua näkemällä, mitkä osiot palvelussa toimivat hyvin ja mitkä eivät.

Chat keskustelu on suulliseen keskusteluun verrattavaa vapaamuotoista keskustelua eikä sisällä viranomaispäätöksiä. Näytämme chat keskustelun aikana chat vastaajalle IP-osoitteesi sekä välittömästi kirjoittamasi keskustelun. IP osoitetta tai chat keskusteluja ei tallenneta, eikä niihin voi myöhemmin palata. Rekisterinpitäjä voi kuitenkin tehdä keskustelun aikana välittömästi ilmoituksen poliisille, mikäli epäilee rikosta. 

 

 

Kenellä voimme jakaa tietoja sinusta

Ilman sinun lupaasi emme anna tietoja kenellekään pois lukien seuraavat:

Lain säädännön mukaan toimiminen. Voimme antaa tietoja sinusta Poliisille, mikäli se on edellytys lainsäädännön mukaiselle toiminnalle.

Kolmannen osapuolen palvelutarjoajat. Käytämme palvelun tuottamiseen alihankkijoita ja välitämme tietoja näille tahoille. Alihankkijoita koskevat samat tietosuojasäännöt kuin omaa toimintaamme. Alihankkijoita, jotka käsittelevät tietoja ovat palvelun tuotannossa käytettyjen tietojärjestelmien ylläpitäjät sekä matkapuhelinoperaattorit.

 

Kuinka suojaamme sinun tietojasi

Käytämme tarvittavia turvatoimia suojataksemme henkilötietojasi joutumasta vääriin käsiin ja estääksemme niiden muuttamisen ja hävittämisen. Huolehdimme tietojesi  suojaamisesta kaikissa käsittelyn vaiheissa alkaen tietojen keräämisestä ja päättyen tietojen tuhoamiseen. Käsittelyn turvallisuus takaa esimerkiksi kyvyn taata järjestelmien ja palveluiden jatkuva luottamuksellisuus, eheys, käytettävyys ja vikasietoisuus sekä kykyä palauttaa tietojen saatavuus ja pääsy tietoihin nopeasti fyysisen tai teknisen vian sattuessa. Henkilötietojen käsittely tapahtuu salattujen yhteyksien kautta ja tiedot tallennetaan tietokantaan, joka on suojattu käyttöoikeuksin ja palomuurilla.

Huomio, että mikään verkkosivusto, Internet yhteys tai palvelin ei ole täysin turvallinen, joten kaikesta työstämme tietoturvan ja tietosuojan eteen, emme voi taata, että palvelunestoa, luvatonta pääsyä, hakkerointia tai tiedon vuotoa ei koskaan tapahtuisi.

 

Kuinka kerromme sinulle muutoksista yksityisyyskäytännöissä

Voimme muuttaa yksityisyyskäytäntöjämme julkaisemalla uuden version verkkosivustollamme, joten ole hyvä ja tarkista ne säännöllisesti. 

 

 

Kuinka voit tehdä valintoja tiedoistasi

Tuhoaminen, pääsy, muutokset tietoihisi, tietojen siirto, käsittelyn sekä automaattisen päätöksenteon vastustaminen ja valittaminen. Jos haluat poistaa, nähdä, tehdä muutoksia, siirtää järjestelmästä toiseen, vastustaa tietojen käsittelyä, vastustaa automaattistapäätöksen tekoa tiedoista, jotka olemme keränneet sinusta, voit lähettää pyynnön henkilötietojen käsittelijälle osoitteeseen: yksityisyys@zoturi.com tai postitse Zoturi Oy, Alangontie 17, 90540 Oulu. Muokkaamme tai poistamme tietoja vain rekisterinpitäjän päätöksellä ja tätä varten sinun tulee lähettää allekirjoitettu tietojen pyyntö edellä olevaan osoitteeseen. Sinulla on oikeus valittaa tietojesi käsittelystä tietosuojavaltuutetulle.

 

Kuka vastaa tietosuojasta ja kuinka ratkoa kysymyksiä yksityisyyteeni liittyen

Jos sinulla on asiaa yksityisyyskäytäntöihimme liittyen, voit olla yhteydessä meihin edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen tai postiosoitteeseen. Kysymyksiin vastaa Zoturi Oy:n tietosuojavastaava Janne Vepsäläinen.