"

Tietosuojaseloste Venäjäksi

Tässä henkilötietojen käsittelyä koskevassa selosteessa kerromme, miten käsittelemme henkilötietojasi. Tietosuojaselostetta sovelletaan tilanteissa, joissa vieraillaan normaali.fi- verkkosivuilla. Läpinäkyvyydenhengessä rohkaisemme sinua lukemaan yksityisyyskäytännöistämme.

 

Rekisterinpitäjä ja käsittelijä

Normaali.fi sivustoa käyttää usea suomalainen yhteisö, joista kukin toimii rekisterinpitäjinä alueelle varatussa palvelun osassa. Rekisterinpitäjä mainitaan sivuilla, joilla tiedonkeruuta tehdään ja se on joku seuraavista:

  • Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
  • Itä-Savon sairaanhoitopiiri (Sosteri)
  • Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Kainuun sote)
  • Keski-Uudenmaan sote kuntayhtymä (Keusote)
  • Kouvolan kaupunki
  • Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Kymsote)
  • Lahden kaupunki
  • Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Siun sote)
  • Porin kaupunki
  • Vantaan kaupunki
  • Varkauden kaupunki
  • Ylöjärven kaupunki

Henkilötietojen käsittelijänä toimii Zoturi Oy 3019051-1.

 

Mitä tietoja keräämme, miten ja miksi

Palvelu on toteutettu niin, että sinusta kerätään mahdollisimman vähän henkilötietoja. Meillä ei ole pyrkimystä kerätä sinusta henkilötietoja muuhun tarkoitukseen kuin palvelun sinulle tarjoamiseksi emmekä yritä tunnistaa sinua. Tästä huolimatta käyttämällä palvelua sinusta kertyy meille tietoa, jota voidaan pitää henkilötietona.

Tietoa, jonka annat meille suoraan 
Voit tilata palvelussa itsellesi tekstiviestimuistutuksen chatin alkamisajankohdasta tai jättää yhteydenottopyynnön syöttämällä palveluun matkapuhelinnumerosi sekä yhteydenoton syyn. Tekstiviestimuistutuksen ja yhteydenottopyynnön käyttö on kielletty alle 16 -vuotialle. Tekstiviestimuistutuksen tilaaminen tai yhteydenottopyynnön jättäminen ei ole välttämätöntä vaan voit käyttää palvelua ilman näitäkin.

Tietoja, joita keräämme automaattisesti
Käytämme sivustollamme evästeitä. Kävijäseurantaan käytämme Google Inc. yhtiön tarjoamaa Google Analytics –ohjelmaa. Kävijäseurannan avulla pystymme kehittämään sivujamme paremmin käyttäjien tarpeita palvelevaksi. Google Analytics –ohjelma käyttää evästeitä (ns. cookies). Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan käyttäjän laitteelle (tietokoneelle, puhelimelle, tabletille). Evästeet eivät vahingoita laitteitasi tai tiedostojasi. Evästeisiin tallentuva tieto on nimetöntä, ja sen avulla saamme tietoa kävijämääristä sivustoillamme, millä sivustomme alasivuilla käyttäjät käyvät, mistä maasta, millä selaimella tai käyttöjärjestelmällä sivustoamme selaillaan ja miten kävijä on saapunut sivuillemme. Hyödynnämme tietoja sivuston löydettävyyden, käytettävyyden ja toimivuuden parantamiseksi.

Käytämme IP-osoitteen anonymisointia maskaamalla IP-osoitteen viimeisen oktetin ennen Google Analytics käsittelyä. Voit estää Googlea keräämästä tietoja (myös maskattua IP-osoitetta) evästeiden avulla ja näiden tietojen käsittelyä asettamalla selaimen “Älä seuraa minua” -tilaan tai lataamalla Google Analytics Opt-out -selainlaajennuksen ja asentamalla sen: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Lisätietoa Google Analytics -ohjelmasta löytyy osoitteessa www.google.com/analytics/.

Chat keskustelu on suulliseen keskusteluun verrattavaa vapaamuotoista keskustelua. Chat keskusteluissa voi olla myös kuvia. IP osoitetta tai chat keskusteluja ei tallenneta.

Henkilötietojen käsittelyn perusteena on rekisterinpitäjän lakisääteinen velvollisuus sosiaalihuoltolain toisen luvun 6§ mukaisesta neuvonnasta ja ohjauksesta.
 

Kenelle voimme jakaa tietoja sinusta

Ilman sinun lupaasi emme anna tietoja kenellekään pois lukien seuraavat:

Chat vastaajat. Näytämme chat vastaajalle chat välittömästi kirjoittamasi chat keskustelun sekä IP-osoitteesi.

Yhteydenottopyyntöjen käsittelijät. Näytämme yhteydenottopyyntöjen käsittelijälle palveluun jätetyt yhteydenottopyynnöt.

Viranomaiset. Voimme antaa tietoja sinusta viranomaisille, mikäli viranomaiset sitä pyytävät ja viranomaisilla on oikeus saada tietoja lain perusteella.

Palvelutarjoajat. Käytämme palvelun tuottamiseen alihankkijoita ja välitämme tietoja näille tahoille. Alihankkijoita koskevat samat tietosuojasäännöt kuin omaa toimintaamme. Alihankkijoita, jotka käsittelevät tietoja ovat palvelun tuotannossa käytettyjen tietojärjestelmien ylläpitäjät sekä matkapuhelinoperaattorit.

 

Kuinka suojaamme sinun tietojasi

Käytämme tarvittavia turvatoimia suojataksemme henkilötietojasi joutumasta vääriin käsiin ja estääksemme niiden muuttamisen ja hävittämisen. Huolehdimme tietojesi  suojaamisesta kaikissa käsittelyn vaiheissa alkaen tietojen keräämisestä ja päättyen tietojen tuhoamiseen. Käsittelyn turvallisuus takaa esimerkiksi kyvyn taata järjestelmien ja palveluiden jatkuva luottamuksellisuus, eheys, käytettävyys ja vikasietoisuus sekä kykyä palauttaa tietojen saatavuus ja pääsy tietoihin nopeasti fyysisen tai teknisen vian sattuessa. Henkilötietojen käsittely tapahtuu salattujen yhteyksien kautta ja tiedot tallennetaan tietokantaan, joka on suojattu käyttöoikeuksin ja palomuurilla.

Huomio, että mikään verkkosivusto, Internet yhteys tai palvelin ei ole täysin turvallinen, joten kaikesta työstämme tietoturvan ja tietosuojan eteen, emme voi taata, että palvelunestoa, luvatonta pääsyä, hakkerointia tai tiedon vuotoa ei koskaan tapahtuisi.

 

Kuinka kerromme sinulle muutoksista yksityisyyskäytännöissä

Voimme muuttaa yksityisyyskäytäntöjämme julkaisemalla uuden version verkkosivustollamme, joten ole hyvä ja tarkista ne säännöllisesti. 

Kuinka säilytämme tietojasi

Tallennamme henkilötietoja korkeintaan puoleksi vuodeksi ja poistamme ne automaattisesti ilman erillistä ilmoitusta. Chat-keskustelut poistetaan viimeistään noin 15 minuutin kuluttua keskustelun päättymisestä.
 

Minne siirrämme henkilötietojasi

Käytämme palvelimia, jotka sijaitsevat ETA-alueen ulkopuolella ja joiden luotettavuuden olemme varmistaneet EU-mallilausekkeilla.

 

Kuinka voit tehdä valintoja tiedoistasi

Tuhoaminen, pääsy, muutokset tietoihisi, tietojen siirto, käsittelyn sekä automaattisen päätöksenteon vastustaminen ja valittaminen. Jos haluat poistaa, nähdä, tehdä muutoksia, siirtää järjestelmästä toiseen, vastustaa tietojen käsittelyä, vastustaa automaattistapäätöksen tekoa tiedoista, jotka olemme keränneet sinusta, voit lähettää pyynnön henkilötietojen käsittelijälle osoitteeseen: yksityisyys@zoturi.com tai postitse Zoturi Oy, Alangontie 17, 90540 Oulu. Muokkaamme tai poistamme tietoja vain rekisterinpitäjän päätöksellä ja tätä varten sinun tulee lähettää allekirjoitettu tietojen pyyntö edellä olevaan osoitteeseen. Sinulla on oikeus valittaa tietojesi käsittelystä tietosuojavaltuutetulle.

Kuka vastaa tietosuojasta ja kuinka ratkoa kysymyksiä yksityisyyteeni liittyen

Jos sinulla on asiaa yksityisyyskäytäntöihimme liittyen, voit olla yhteydessä meihin edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen tai postiosoitteeseen. Kysymyksiin vastaa Zoturi Oy:n tietosuojavastaava Janne Vepsäläinen.